Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende en emotionele beslissing waar een hoop bij komt kijken. Ongetwijfeld zijn er van jullie kant een hoop vragen, zoals hoe zit het met de kinderen, het huis, de financiën.

In een aantal gesprekken worden alle aspecten van de scheiding doorgenomen. Zoals de financiën, vermogensverdeling (huis, spaartegoeden, verzekeringen, fiscaal en inboedel), het ouderschapsplan, de alimentatie en het pensioen. Onder mijn begeleiding maken jullie in onderling overleg afspraken. Ik zal ook voor jullie de toekomstige financiële situatie in kaart brengen, zodat jullie op basis hiervan duidelijke afspraken kunnen maken. Als er overeenstemming is bereikt, wordt er een convenant opgemaakt waarin de afspraken die jullie gemaakt hebben worden vastgelegd. Dit convenant wordt door een rechter bekrachtigt en vervolgens kan de echtscheidingsprocedure afgerond worden.

Graag nodig ik jullie uit voor een gratis eerste kennismakingsgesprek waarin ik de te maken stappen voor jullie in kaart zal brengen. Jullie kunnen je wensen en verwachtingen ten aanzien van mij en het proces kenbaar maken en indien er sprake is van een wederzijdse klik wordt er een afspraak gemaakt.
Over het algemeen kan er na 3-5 gesprekken van 2 uur een convenant opgemaakt worden, dat ingediend wordt bij de rechtbank.